Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská herečka, moderátorka, modelka a aktivistka Jameela Jamil (34) si v životě prožila svoje. Otevřeně mluví o svých četných zdravotních problémech, s nimiž se od dětství potýkala. Mimo jiné jako malá částečně ohluchla, dvakrát se popasovala s rakovinou, zažila dvě autonehody, po jedné z nich skončila na vozíku, má také Ehlersův-Danlosův syndrom a psychické problémy. Už to všechno samo o sobě je dost frustrující, natož když vás někdo ještě nařkne, že si vymýšlíte.

Přesně s tím se totiž herečka setkává neustále. Internetoví trollové ji nejednou osočili, že o svém zdravotním stavu lže, jeden takový ji dokonce nařknul, že trpí Münchhausenovým syndromem, tedy poruchou, kdy jedinec své nemoci předstírá. Tyto hejty měly na Jameelu pochopitelně dopad.

„Minulý rok touhle dobou jsem dost přemýšlela o sebevraždě kvůli tomu, jak se mi lidé posmívali za moje postižení nebo psychický stav. Říkala jsem si, že žijeme ve fakt hnusném světě a že už tu nechci být,“ přiznala na sociální síti.

„O rok později jsem silnější, šťastnější a volnější než kdy dřív,“ doplnila s tím, že ji zážitky nakonec posílily. A ujistila trolly, že si na ni nepřijdou.

„Jenom mi tím přidáváte na důležitosti. Nadále budu pomáhat lidem s poruchou příjmu potravy a angažovat se politicky, abych ochránila děti a jejich duševní zdraví. A není nic, čím byste to mohli změnit,“ vzkázala.

Jameela si už jednou zkusila vzít život. Před osmi lety přechodila zápal plic, abnormálně zatěžovala organismus a nervově se zhroutila. Trpěla tehdy depresemi, které byly důsledkem potlačovaného vzteku, jak se později ukázalo. V dospívání také trpěla poruchou příjmu potravy, ovšem až po pokusu o sebevraždu začala psychické problémy pořádně řešit s odborníky.

Reklama

Další články

Načítám