Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Má napsaných pár nových písniček, ale termín, kdy by mohla vyjít nová deska, zatím neprozradil. Tomáš Klus (37) se naučil na sebe ve tvorbě netlačit kvůli termínům. Naopak by docela rád zatlačil na stavbu nového domu. Ta se tedy opravdu táhne.

"Furt bydlíme ve dvou pokojích, kde se úplně dost dobře neskládá. Tak jsem si přistavil na zahradu karavan, abych měl klid. Pokud jde o stavbu domu, už z toho mám tiky. Když jsem lidem říkal, že stavíme a za rok budeme mít hotovo, a oni mi odpověděli, ať si přidám minimálně padesát procent navíc, nevěřil jsem tomu. Teď jim dávám za pravdu," řekl Super.cz.

"S tím, abych řekl termín, kdy bude hotovo, jsem velmi opatrný. Nechci nic vyslovovat, protože už bych s tím byl velmi k smíchu. Ale doufám, že pokud se nebude moct nikam jezdit na dovolenou, budeme na dovolené aspoň v novém baráku," chce věřit, že v létě už bude jeho dům snů, jehož projekt vznikl před více než pěti lety, stát.

"Chtěli jsme, aby tam byly všechny nejmodernější technologie, například pokud jde o hospodaření s vodou. A myslím, že se nám je podařilo pospojovat tak, že ten dům by měl být víceméně soběstačný. I já nastupuju to levelu svého života, kdy se snažím být daleko šetrnější a nic si nekupuju," pokračoval.

"Když jsme se z nuselského bytu nastěhovali do té naší chajdy, tak jsme se museli zbavit spousty věcí, které jsme dali ke strejdovi do skladu. Nedávno jsem tam byl a je tam spousta věcí, o kterých jsem měl pocit, že strašně potřebuju a za ty tři roky jsem si na ně ani nevzpomněl. I proto jsem se rozhodl se nezatěžovat žádnými zbytečnostmi. Nenakupuju ani online," prozradil.

Jak ale k udržitelnému stylu života, který se snaží vést, patří velké auto nebo zastávky s dětmi ve fast foodu, což mu vyčetli i někteří fanoušci?

"Velké auto potřebujeme. Samozřejmě, kdyby byla elektrická dodávka, do které bychom se vešli se třemi dětmi a dvěma psy, tak ji beru všemi deseti, pokud bych tedy nebyl nezaměstnaný jako jsem teď. Navíc bydlíme v místě, odkud se jinak než autem nedostanete," vysvětloval, když jsme se setkali před natáčením talk show 7 pádů Honzy Dědka, kde byl mezi hosty.

"A v mekáči jsme byli cestou od maminky, což je 400 kilometrů cesty. Já to tedy nejím, kromě hranolek, pravidelnými návštěvníky nejsme, ale děti to občas dostanou, i když je kolikrát zdravější sníst tu hračku než ten burger," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám