Hlavní obsah
Článek

Představitelka Matildy ve stejnojmenném rodinném snímku z roku 1996, herečka Mara Wilson (33) se pro New York Times rozepsala o tom, jak to dětské hvězdy mají v průběhu dospívání v Hollywoodu náročné.

Herečka popsala, že vám nejen každý víceméně predikuje nějaký tragický konec, ale zároveň je vyvíjen tlak, abyste rychleji dospěli. Mara vysvětlila, že její rodiče vždy dbali na to, aby nesešla na „scestí“, dopřávali jí v rámci možností normální dětství, kdy navštěvovala státní školu a sdílela pokoj se sestrou.

Mara ovšem vnímala, že mnoho jejích vrstevníků bylo až příliš brzy sexualizováno, točili provokativní klipy nebo fotili vyzývavé fotky. Také se rozhodla, že se touto cestou sama nikdy nevydá a snažila se proto vždy hrát v rodinných filmech.

„Lidé se mě v rozhovorech ptali, jestli mám kluka, už tak od šesti let. Reportéři kladli otázky, jako kdo je podle mě v Hollywoodu nejvíc sexy nebo co si myslím o skandálu Hugha Granta, kterého zatkli při styku s prostitutkou,“ popsala.

Přiznala také, že jí chodily zamilované dopisy od dospělých mužů. „Je roztomilé, když vám desetileté dítě pošle zamilovaný dopis, ale ne když vám vyznává lásku padesátiletý muž. Než mi bylo 12, objevovaly se moje fotky na všech fetišistických stránkách. Moji hlavu přidělávali photoshopem na dětské porno snímky. Vždycky jsem se hrozně styděla,“ zavzpomínala.

„Tato forma sexuálního obtěžování vzešla vždy z médií nebo od veřejnosti. Můj život byl ovšem jednodušší v tom, že ho nepropíral bulvár a měla jsem velkou podporu rodiny. Věděla jsem, že mám stranou peníze, které jsou jen moje. A když jsem potřebovala uniknout očím veřejnosti, uklidila jsem se domů nebo do školy. Někam, kde bylo bezpečno,“ dodala na závěr.

Možná i to byl jeden z důvodů, proč se Mara po roce 2000 stáhla do ústraní. Dopřála si několikaletou hereckou pauzu a po čtyřech letech se k profesi vrátila ve formě seriálů.

Reklama

Další články

Načítám