Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Žbluňk, Malý krámek hrůz, Spaceballs, Sám doma, ale hlavně Kokosy na sněhu. To jsou nejznámější filmy kanadského herce Johna Candyho, jehož kariéra dosahovala v 80. letech vrcholu. Bohužel netrvala dlouze.

John Candy se narodil v roce 1950, na škole byl slibným hráčem amerického fotbalu a doufal, že bude pokračovat i na univerzitě. Sportovní kariéru ale zhatilo zranění kolene. Rozhodl se tedy pro studia žurnalistiky, později se našel v improvizaci a komediích.

Ke sportu se vrátil později, už jako filmová hvězda, když se stal spoluvlastníkem klubu Toronto Argonauts.

Candy se celý život obával toho, že dopadne jako jeho otec a bratr. Oba zemřeli mladí na infarkt, tátovi bylo pouhých 35 let. „Vyrůstal mezi srdečními chorobami... Jeho otec měl infarkt, stejně tak jeho bratr. Bylo to v rodině. Měl trenéry a zkoušel různé diety. Vím, že dělal, co mohl,“ uvedl hercův syn Chris.

Rodinné prokletí Candyho dohnalo 4. března 1994 v Mexiku, kde zrovna natáčel film Přepadení na východě. Po úspěšném natáčecím dnu a večeři se odebral do pokoje, kde jej bezvládného našel jeho kolega. Lékaři už mu nedokázali pomoct.

Vedle syna Chrise měl s manželkou Rosemary dceru Jennifer.

Reklama

Další články

Načítám