Hlavní obsah
Článek

Ed Sheeran (33) je jednou z největších popových hvězd historie, poslouchají ho a fandí mu milióny lidí po celém světě, vyprodává stadiony. V roce 2019 dokonce překonal rekord kapely U2 za nejvýdělečnější turné všech dob. Zpěvák tehdy na 255 koncertech ve 43 zemích vystoupil pro víc než osm miliónů lidí a turné zakončil s tržbami kolem 750 miliónů amerických dolarů.

Není to přitom tak dávno, co neměl kam složit hlavu. Jak zpěvák uvedl ve své knize: „Většinu roku 2008 a celé dva následující roky jsem neměl kde žít. Ale nějak jsem to zvládl. Spánek jsem doháněl v metru.“

Singl Shape of You z roku 2017 patří mezi největší hity Eda Sheerana. Na platformě YouTube dosud skladba zanamenala přes 5 miliard přehrání.

Snu o hudební kariéře se ale ani tehdy nevzdal: „Po nocích jsem vystupoval, pak jsem čekal na pátou ranní, kdy se otevřelo metro, do dvanácti jsem spal ve vlacích a pak šel znovu vystupovat. A takhle pořád dokola. Nebylo to tak zlé,“ říká s tím, že na své „cestě za úspěchem“ potkal spoustu lidí a přátel. Právě ti ho často nechávali přespávat doma na gauči. Cesta ke slávě zkrátka vedla přes překážky.

Dnes je Sheeran podle informací britského Daily Mailu vlastníkem 27 nemovitostí v hodnotě odhadem 85 miliónů amerických dolarů a mezi jeho fanoušky patří třeba princ Harry nebo kolegyně Taylor Swift, která je zároveň jeho dobrou kamarádkou.

S rodinou, manželkou Cherry Seaborn a dcerkou Lyrou Antarcticou, Sheeran žije na farmě v Suffolku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám