Hlavní obsah
Článek

Rozloučení s hercem Andrejem Hrycem (†71), který zemřel 31. ledna 2021, se kvůli pandemickým opatřením mohla zúčastnit jen nejbližší rodina. Před bratislavským krematoriem se však v úterý odpoledne stejně shromáždilo několik desítek lidí, kteří chtěli dát poslední sbohem oblíbenému herci.

Před budovou krematoria se na obrazovce promítaly fotografie ze života populárního herce, na úvod přečetli slova od prezidentky Zuzany Čaputové. Se svým přítelem se pak rozloučil herec Dušan Cinkota, kterému Hryc pomáhal v nejtěžších životních chvílích. „Budeš mi chybět, kamaráde,“ řekl v závěru Cinkota, který neudržel slzy. Poté následoval církevní obřad.

Hryc podlehl leukemii ve věku 71 let. „Opustil mě nejdůležitější muž mého života,“ uvedla v den úmrtí na Instagramu jeho dcera Wanda Adamik Hrycová. S akutní leukemií Hryc bojoval už od loňského dubna, podstoupil transplantaci kostní dřeně, ale svůj boj nakonec prohrál. „Poslední hodiny jsem ho držela pevně za ruku. Poslední slova, která jsem mu řekla, byla: miluji tě. A poslední slova, která řekl on mě, byla: i já tě velmi miluji,“ svěřila se Hrycová.

Hryc se narodil 30. listopadu 1949 v Bratislavě, kde i vystudoval na VŠMU herectví. Po absolutoriu v roce 1971 nastoupil do Státního divadla v Košicích, o deset let později pak byl členem Nové scény v Bratislavě.

Českým divákům se představil například v seriálech Černí baroni, Ulice a Dobrodružství kriminalistiky, ale také ve filmech Příběh kmotra, Hodinový manžel, Tisícročná včela, či Habermannův mlýn.

Vedle herecké dráhy se Hryc věnoval také podnikání. V roce 1993 založil nezávislé rádio Twist a do konce roku 2004 byl jeho ředitelem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám