Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Smrt legendárního sportovního moderátora, publicisty a novináře Otakara Černého (†77) zarmoutila i známé sporťáky Vojtu Bernatského (49) a Roberta Zárubu (56). Pro oba byl obrovskou osobností a inspirací. Cenili si na něm férovosti i přátelství.

„Odešla silná a nezaměnitelná osobnost plná energie, pro kterou nebylo nic nemožné. Odešel férovej chlap a velkej ŠÉF. A především odešel kamarád, který bude tak moc chybět. Díky, díky, díky a někdy zase na viděnou, Otíku,“ řekl Super.cz Bernatský zlomeným hlasem.

A vzpomínal také šéfkomentátor sportovní redakce ČT Robert Záruba. „Muž, který rád posouval hranice, nic neměl za nemožné a pomohl objevit mnoho velkých věcí: nápaditý jazyk sportovní reportáže, krátké otázky, televizní debaty, sportovní kanál a Jardu Jágra. Emeritní/navždy šéfredaktor naší redakce,“ napsal Záruba.

Otakar Černý se nevěnoval jen sportovnímu zpravodajství. Po revoluci patřil k průkopníkům politických debat. Diskuse s politiky v pořadech Debata a Co týden dal byly velmi populární. Černý měl svůj nezaměnitelný moderátorský styl. V roce 1995 z České televize odešel, ale v roce 2002 se vrátil zpět do redakce sportu. Před osmi lety odešel do zaslouženého důchodu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám