Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Seriál Helena a její chlapci sice nepatřil zrovna ke kvalitní francouzské televizní tvorbě, ale v 90. letech přitahoval k obrazovkám tisíce českých teenagerů. Seriál se točil kolem života mladé vysokoškolačky Heleny a partičky jejích přátel z pařížské univerzity.

V seriálu se řešily klasické vztahové problémy – první lásky i zklamání. Helena a její kamarádky bydlely na koleji a navazovaly vztahy se spolužáky, kteří působili ve studentské hudební skupině.

Epizody seriálu, jichž se mezi lety 1992 a 1994 natočilo 280, trvaly 26 minut a původně je vysílala francouzská televize TF1. Hlavní roli Heleny si zahrála Hélène Rolles, které je dnes už 54 let.

Role mladé studentky ji vystřelila na výsluní. Není jen herečkou, ale i úspěšnou zpěvačkou. Francouzské seriálové tvorbě zůstala věrná dodnes, ale na českých obrazovkách zůstala známá především jako Helena. Sympatické herečce, jež před osmi lety adoptovala dvě děti z Etiopie, to jako padesátnici moc sluší, jak se sami můžete přesvědčit v naší galerii.

Reklama

Další články

Načítám