Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ten, kdo se ze známých osobností neotužuje, jako by snad ani neexistoval. Mánie polévání ledovou vodou, máčení se v řece či okapním škopku zachvátila svět sociálních sítí. Této aktivitě posilující imunitu podlehl také René Junior. Sexy saxofonista má k této činnosti přece jen docela blízko, kult těla mu byl vždy blízký.

Hudebníkovy počátky otužování ale nebyly vůbec slavné. „Bylo to asi před dvěma lety s kamarády v Radotíně. Vůbec mi neřekli, že bych se měl třeba trochu rozehřát nebo prodýchat, a byla mi strašná zima,“ uvedl v rozhovoru pro Super.cz Junior, kterého první negativní zkušenost od otužování neodradila definitivně.

„Pravidelně jsem se začal otužovat až o těchto Vánocích a ten hlavní impulz dal můj mladší brácha, který nás s taťkou přemluvil, ať jdeme s ním, a lépe mi vysvětlil, o co vlastně jde. Předcházely tomu dva týdny studených sprch každé ráno, ale nakonec jsem svou první negativní zkušenost překonal a mám k tomu zcela nový přístup. Ale určitě je to vystoupení z komfortní zóny.“

Hudebník své tělo nekřísí ledovou vodou pro efekt ani kvůli zdolávání někým stanovených met. „Otužování není o rekordech. Můžete samozřejmě tréninkem prodloužit čas, který ve vodě strávíte, ale je to spíše o tom správném šoku pro tělo a budování imunity. Hlavní přínos pro dnešní svět ale vidím zejména v odbourávání stresu a léčení depresí, protože můžete mít sebevětší problém, ale v té studené vodě na něj hodně rychle zapomenete,“ řekl nám saxofonista.

Toho můžete zahlédnout ve Vltavě dokonce dole bez. „Normálně mám plavky, ale už jsem byl i na Adama,“ směje se.

Pro Reného je otužování jen dílkem ve stavebnici tělesných aktivit. Posledních dvanáct let se věnoval bojovému umění Wing Tsun, které ho dokonce živilo, a měl dokonce vlastní školu sebeobrany. Nakonec ale nad sportem zvítězila muzika. „Hrál jsem také celý život fotbal, ale přišlo zranění kolene, tak nevím, jestli budu dále pokračovat. V této chvíli se věnuji aktivně fitness.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám