Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pojilo je mnohaleté přátelství a práce na divadelních prknech. Nečekaný odchod Hany Maciuchové (†75) zasáhl na konci ledna i její kolegyni Simonu Postlerovou. Herečka cítila potřebu se se svou dlouholetou přítelkyní rozloučit a rozhodla se za ni zorganizovat zádušní mši.

„Hodně jsme se znaly a chtěla jsem se rozloučit. Proběhne mše svatá, která bude vedena za Haničku,“ svěřila se Super.cz herečka s tím, že obřad plánuje v kostele sv. Ludmily na náměstí Míru v Praze. Ten je jen několik metrů od Divadla na Vinohradech, kde Maciuchová hrála 50 let.

„Rozloučíme se s ní jen kousek od divadla, kde působila. S vedením divadla chceme oslovit další kolegy z pražských divadel, kdo bude chtít, může na zádušní mši přijít a rozloučit se,“ svěřila Postlerová. „Hanička bude mít v kostele fotografii a pokud někdo bude chtít, může se zastavit a přinést jí třeba kytičku,“ svěřila se herečka.

Zádušní mši plánuje s knězem Jakubem Berkou, kterého zná. Mše se koná v úterý 16. února od 16:30 hodin. „Budu ráda, když přijdou i kolegové a s Haničkou se rozloučíme,“ dodala Postlerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám