Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britský komediální seriál Haló, haló je hojně reprízován a není divu. Kultovní sitcom z období 2. světové války je prošpikován vtipnými hláškami i bizarními situacemi. Hlavní roli si v seriálu zahrál dnes již zesnulý herec Gorden Kaye, jenž coby kavárník René Artois ukrývá ve své francouzské kavárně britské letce, a do toho stíhá laškovat se svými servírkami za zády své manželky, a zároveň být zadobře i s nepřátelskými Němci, kteří mu neustále vyhrožují zastřelením, pokud u sebe neukryje ukradené obrazy.

Laškující servírku Yvette, která je do Reného až po uši zamilovaná, si zahrála pohledná brunetka Vicki Michelle. Herečce je dnes již sedmdesát let, ale stále oplývá šarmem a půvabem.

Sympatická Britka si zahrála v celé řadě seriálů z produkce BBC. Až v roce 1982 ale naplno prorazila, když byla obsazena do seriálu Haló, haló. Její typické zvolání: Óóó, René, když se vrhá do náruče svého ženatého milence, patří k největším hláškám seriálu.

Jakmile se na svého milého vrhla, většinou do místnosti vstoupila jeho manželka Edith, jež většinou udělá scénu, ale vždy se nechá ukonejšit a přesvědčit, že mezi Reném a Yvette vůbec nic není. Roli Edith ztvárnila již zesnulá Carmen Silvera (†80).

Vicki Michelle nadále účinkuje v nejrůznějších televizních filmech či pořadech, ale slávy z Haló, haló už nikde jinde nedosáhla, a tak se do srdcí diváků zapsala především jako koketující servírka Yvette, jež kromě poměru s Reném laškovala i s Němci, ale vždy tak, aby z nich měla prospěch kavárna a René.

Reklama

Další články

Načítám