Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Operní pěvkyně Pavlína Senič už pár měsíců nestála na jevišti. Dny tráví především doma, kde se věnuje své devítileté dceři a online výuce. V době, kdy je odříznutá od společenských akcí a svých kolegů, tak s nadšením přijala nabídku chodit vypomáhat do jednoho z pražských květinářství.

„Doba je taková, jaká je. Každý umělec začal přemýšlet, jak by se živil jinak. Já tu svoji profesi dělám strašně dlouho a nikdy by mě nenapadlo, že tohle nastane,“ řekla Super.cz.

„Tak jsem si říkala, co by mě bavilo, protože to je předpoklad toho, aby člověk dělal práci dobře, a co by mi trochu šlo a co bych se mohla naučit,“ uvedla Pavlína, která se začala věnovat květinám a spolupracovat s floristou Pavlem Hruškou.

„Rozumím tomu, vím, co se mi líbí a myslím, že mě tady Pavel naučí spoustu věcí. Je to navíc tvůrčí a umělecké,“ uvedla Pavlína, kterou můžete znát také z pěveckého tria Opera Divas, jež tvoří s Andreou Kalivodovou a Terezou Mátlovou.

„Je to i odreagování od distanční výuky. Mám devítiletou Lilianku, takže jsem přiběhla z domu, kde jsem ráno uvařila polévku a oběd. Je to docela náročné jak pro maminky, tak i pro učitele,“ uvedla Pavlína, která se sama distanční výuce věnuje. „Já se věnuji ještě lektorské činnosti a mám své distanční výuky, takže jsem pořád doma u počítače. Když mi tedy Pavel nabídnul tuhle spolupráci, tak jsem si říkala, že to je úžasné,“ dodala operní pěvkyně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám