Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

František Nedvěd (73) bojuje od konce loňského roku s rakovinou plic. Přestože chemoterapie má úspěšně za sebou, léčba pokračuje. Zpěvák se v rozhovoru pro Super.cz svěřil, jak se mu nyní daří.

„5. ledna jsem dokončil chemoterapii, byl jsem jen čtyřikrát, protože pan doktor mi doporučil, abychom pokračovali s léčbou dál, ale už bez chemoterapií. Budu teď chodit na ozařování, kde budeme léčbu dokončovat,“ řekl nám zpěvák.

V současné době se mu stěží hovoří, zákeřná nemoc totiž ovlivnila jeho hlasivky. „Je tam ještě nějaký zbyteček, který utiskuje hlasový nerv, který tudy prochází. Doufám, že až se to doléčí, hlas se mi vrátí. Zlepšení hlasu je zatím nepatrné, i když zaplať pánbůh, že mluvím aspoň takhle,“ pokračuje.

František Nedvěd je rád, že má chemoterapie za sebou. Jak známo, nejde o nic příjemného a podepsaly se i na jeho váze. Kromě toho má zpěvák další zdravotní omezení z minulosti.

„Bylo mi z chemoterapií dost často nevolno, nevěděl jsem, od čeho to je, protože mám ještě cukrovku a jsem po operaci srdce, takže se hrozně špatně odhaduje, co je příčinou. V noci dobře spím, jen jsem shodil 5 kg na váze, protože nemám takovou chuť k jídlu, jako jsem měl předtím,“ vysvětlil Super.cz Nedvěd.

Snaží se být trpělivý a neztrácet optimismus. Velkou oporou je mu rodina, která ho v nelehkých chvílích nabíjí pozitivní energií. „To je úplně to nejlepší, co mám. Když potřebuju, tak mě syn odveze kamkoliv autem. Manželka se o mě stará, snacha se o mě stará, vnučky sem chodí na návštěvu, takže jsem spokojený. To jsou nádherné chvíle, které jsou trošku k neudržení, ale vždycky se vrátím v mysli k zpátky k tomu, že budu zase zdravý a doufám, že budu moci zase zpívat,“ dodává s radostí a pokorou.

Na závěr nezapomněl ani na své příznivce, kterým posílá pozdravy. „Děkuji mockrát za podporu.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám