Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Předávání Zlatých glóbů patří k tradičnímu zahájení sezóny hollywoodských filmových ocenění. Letos, jako všechny ostatní společenské akce, se i tato ponese v pochmurnějším duchu. Vítězové si podle agentury AP nebudou moci 28. února převzít cenu osobně.

Některým hvězdám se letos podařilo uspět hned v několika kategoriích. Například křehká blondýnka Anya Taylor-Joy byla nominovaná nejen za svůj výkon ve filmu Emma, jemuž byl předlohou román Jane Austenové, ale také za seriál Dámský gambit. V něm ztvárnila dívku ze sirotčince, která v sobě objeví mimořádný šachový talent. Život jí ale komplikuje boj s drogovou závislostí.

Stejně tak má vetší šance na úspěch komik Sacha Baron Cohen, který je nominován za hlavní roli v komedii Borat (Borat Subsequent Moviefilm), který také produkoval. Další nominaci získal za historické drama Chicagský tribunál, kde ztvárnil zakládajícího člena Mezinárodní strany mládeže Abbieho Hoffmana.

Představitelka královny Alžběty II. v populárním seriálu Koruna získala za svůj výkon Zlatý glóbus už loni. Letos je Olivia Colman nominovaná taktéž. Další perfektní výkon předvedla ve filmu The Father, za který jsou s hercem Anthonym Hopkinsem dalšími adepty na cenu.

Podívejte se v galerii na ostatní umělce, kteří mohou na letošních Zlatých glóbech uspět hned několikrát.

Reklama

Další články

Načítám