Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byl asi posledním, kdo s Ladislavem Štaidlem (†75) telefonoval pár hodin předtím, než ho převezli do nemocnice, kde v noci ze soboty na neděli podlehl komplikacím při léčbě covidu-19.

"Slyšel jsem, že špatně dýchá, a rozloučil se slovy, že si jde jen na chvíli lehnout," svěřil producent František Janeček. (79) Ten byl i jedním z mála, s kým se zesnulý skladatel ještě před Vánoci setkal. "Náš společný kamarád Borek Severa nás oba pozval 21. prosince na večeři," řekl Super.cz.

Skon blízkého kamaráda na Janečka těžce dolehl. Vzpamatovával se dva dny, než byl schopen komunikovat se světem. "Vždyť jsme se znali pomalu padesát let. Sice jsme byli v branži konkurenti, ale čestní. Nikdy jsme si nedělali podrazy, neházeli si klacky po nohy, tak jako to funguje teď. Láďa byl noblesní džentlmen, stará škola a slušný chlap," zavzpomínal producent.

Ve styku zůstali, i když už se Štaidl ze světa šoubyznysu vytratil. "Měli jsme si pořád co povídat i po telefonu. Měli jsme spoustu stejných zájmů, byl velmi inteligentní a vzdělaný. Hovořili jsme o hudbě, malířství a samozřejmě i o ženách, takové ty chlapské řeči. A přestali jsme, až když jeden z nás dostal hlad, anebo na něj někdo zazvonil," svěřil Janeček.

Do poslední chvíle prý doufal, že Ladislav Štaidl nemoc přemůže. "Překonal toho už tolik, že jsem věřil, že se z toho dostane. Doteď nechápu, jak se vůbec mohl nakazit. Byl velmi opatrný, skoro nikam nechodil, chránil se, byl skoro až hypochondr. Po Karlu Gottovi odešel další velikán," uzavřel smutně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám