Hlavní obsah
Článek

Největší slávy se Ladislav Štaidl (†75) dočkal za dobu působení v trojlístku s bratrem Jiřím (†30) a Karlem Gottem (†80). Za svou půl století trvající kariéru ale spolupracoval s mnoha jinými umělci, které úzce ovlivnil.

Štaidlova smrt velmi zasáhla saxofonistu Felixe Slováčka (80). „Jsem z toho hodně špatnej. Těžko se mi o tom mluví. Byl to můj letitý kamarád, přítel, kapelník,“ zlomeným hlasem promluvil pro Super.cz nejznámější český saxofonista a dodal: „S Karlem Gottem začali celou moji kariéru. Kamarádili jsme se od roku 1967 doteď. Když se dozvím takovou zprávu, tak mám slzy v očích a bolest v srdci.“

S Jitkou Zelenkovou pojil Štaidla nejen profesní, ale později také osobní vztah. „Některé zprávy se přijímají velmi těžce. Upřímnou soustrast především rodině a Vám, Láďo... však Vy víte. Děkuji,“ vzkázala do nebe majitelka sametového hlasu, která chodila s hudebníkem jedenáct let.

Pro Hanu Zagorovou (†75) napsal Ladislav Štaidl několik písní. Stali se z nich přátelé. Nejspíš i s ohledem na skutečnost, že zpěvačka sama prodělala nemoc covid-19, s níž byl Štaidl hospitalizován, se jí mluvilo těžce. „Je mi těžko. Nemám slova, která bych k tomu řekla,“ uvedla Hana Zagorová.

Odchod významné hudební veličiny české populární scény zasáhl i Lucii Bílou. „Ladislava Štaidla jsem si vážila, byl jedním z pilířů hudebního světa...To, že odešel, je mi moc líto," napsala Super.cz

Štaidl stál i u rozkvětu kariéry Dary Rolins (51), tehdy Darinky Rolincové. „Je mi to líto, protože vím, jaké to je, když vám umře táta. Upřímnou soustrast rodině,“ vyjádřila se pro Super.cz popová diva, která si zjevně připomněla smutné chvíle, když jí před pěti lety opustil otec Dušan (†68).

Reklama

Další články

Načítám