Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární sci-fi seriál Červený trpaslík se natáčí od roku 1988 a má za sebou dvanáct řad. Loni vznikl speciální celovečerní díl, který ocenili všichni fanoušci příběhu těžařské kosmické lodi Červený trpaslík. Seriál se odehrává v daleké budoucnosti a jednu z hlavních rolí v něm ztvárňuje herec Craig Charles (56).

Ten v něm hraje technika Davida Listera, který jako jediný přežil výbuch na lodi, kde je po 3 miliónech let probuzen palubním počítačem Hollym. Společnost mu ve formě hologramu dělají další členové posádky.

Craiga Charlese role Listera celkem pochopitelně proslavila nejvíc. Ve skutečnosti to není studovaný herec, ale působil především jako rozhlasový moderátor a konferenciér. Dnes je z něj mimo jiné velmi úspěšný DJ.

Červený trpaslík mu přinesl miliónové výdělky, ale přesto měl problémy splácet obrovské hypotéky. Z finančních problémů se mu podařilo dostat, a to i díky úspěšné práci DJe. Ač si zahrál ještě v několika televizních seriálech a podílel se například na soutěži Takeshi´s Castle (jako vypravěč), většina diváků si ho stejně pamatuje jako nezapomenutelného Davida Listera, který ho bude provázet asi celý život.

Craig Charles je podruhé ženatý. S manželkou Jackie (vzal si ji v roce 1997) má dcery Ann-Jo a Nellie, z prvního manželství s herečkou Cathy Tyson pak syna Jacka.

Související témata:
Červený trpaslík

Reklama

Další články

Načítám