Hlavní obsah
Článek

Martin Hausenblas je spolumajitelem dvou prosperujících firem. Jako úspěšný byznysmen si na finance nemůže stěžovat, ale nebylo tomu tak vždy. Byly doby, kdy se jako distributor výživových produktů zadlužil, a nevěděl kudy kam.

„Když jsem měl dluhy okolo tří set tisíc, probudil jsem se jednoho dne v pronajatém bytě a zjistil jsem, že za tři dny mám platit nájem 2500 korun, a nemám na to,“ vzpomíná na své začátky.

„Domů jsem nemohl, to by byla porážka. Ležel jsem v posteli a litoval jsem se. Dodnes si pamatuju, jak jsem si stoupl před zrcadlo, brečel jsem a nadával si,“ dodává.

I přes nepřízeň se rozhodl bojovat a postavit se zpět na vlastní nohy. „Řekl jsem si, že se musím sebrat a něco dělat. Sebelítost je daleko horší než vztek,“ vysvětluje podnikatel.

Začínat od nuly a dostat se zpět na výsluní ho stálo hodně práce. „Šílené situace mají šílená řešení. Pronajal jsem si od města záchytku. Byla to nádherná secesní vila, ale potlučená umakartem. Postupně jsem ji upravoval a začal ji pronajímat. Bydlel jsem tam 5 let v kuchyni, ostatní prostory jsem pronajímal, a díky tomu měl nezávislý příjem,“ vyprávěl.

S kamarádem poté založil reklamní kancelář, a když se začalo dařit, založili firmu, která dnes patří mezi největší dodavatele reklamního textilu v Evropě. Je také spoluvlastníkem technologické platformy.

Podnikatel, který dnes obývá zámek Skrytín u Ústí nad Labem, se o svůj příběh podělil v reality show Milionář mezi námi, kde bude fyzicky a později i finančně pomáhat neziskovým organizacím a potřebným lidem. V přestrojení, s 550 korunami na týden a domluveným noclehem na ubytovně se vydá do Prahy, kde nabídne pomocnou ruku seniorům, bezdomovcům i lidem po výkonu trestu.

Reklama

Další články

Načítám