Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na zesnulou Hanu Maciuchovou (†75) s láskou vzpomíná i její kolega a jeden z nejbližších přátel, herec Jaroslav Satoranský (81). Herec těžko hledal slova, kterými by vyjádřil, jak moc ho úmrtí přítelkyně mrzí.

„Byli jsme skoro takoví sourozenci. Byla vždycky skvělá herecká partnerka, skvělá kamarádka a je mi moc smutno, že takhle odešla,“ svěřil se Super.cz herec.

Přestože diváci si Jaroslava Satoranského a Hanu Maciuchovou nejčastěji vybaví jako Anče a Kubu z Krkonošských pohádek, jejich spolupráce a přátelství začaly o mnoho let dříve.

„Už před 55 lety jsme spolu hráli na Vinohradech. Hanička byla ještě studentka, hráli jsme ve hře Troilus a Kressida. Potom jsme spolu hráli v několika televizních pohádkách, začalo to pohádkou Dvě Cecilky. Objevili jsme se spolu i v řadě divadelních inscenací a pak samozřejmě v Krkonošských pohádkách,“ vzpomíná.

Naposledy se společně objevili na prknech Divadla v Řeznické, ve hře Ještěrka na slunci. Inscenaci plánovali natočit i pro televizi a loni na podzim se proto sešli, aby se mohli na natáčení připravit. Tehdy viděl Jaroslav svou přítelkyni naposledy.

„Opakovali jsme texty, byli jsme oba v rouškách, tři metry od sebe a domlouvali jsme se, jak co uděláme, aby jí to vyhovovalo, ale nedošlo k tomu, bohužel. Už tenkrát jsem cítil, že není ve své kůži, ale věřil jsem, že všechno překoná a bude zase dobře,“ vzpomíná dál.

Divadlo na Vinohradech má před svým vchodem pietní místo, kam lidé přinášejí svíčky a květiny.

Šarmantní herečku znali diváci především z rolí, ve kterých byla za sebevědomou, energickou, živelnou a ráznou ženu. Taková byla podle Jaroslava Satoranského i v soukromí. „Byla plná energie a plná plánů. Vzpomínám si, když jsme ještě hráli v Řeznické, tak se vrátila odněkud z dovolené a vyprávěla, jak jezdila na kole, byla prostě ohromně čilá... To až ta sviňská nemoc tohle všechno zrušila,“ říká zarmouceně.

Se smrtí blízké přítelkyně se doteď nemůže vypořádat. „Omlouvám se, že jsem neřekl žádnou veselou historku z natáčení například, ale bolí to. Před rokem mi na totéž zemřela žena a teď nejlepší kamarádka, je to smutné,“ dodává.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám