Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Populární romantická komedie Svatby podle Mary, v hlavní roli s Jennifer Lopez (54) a Matthewem McConaugheym, oslavila dvacáté výročí od uvedení. Zajímavostí je, že ve filmu se neměl objevit ani jeden z nich. Svedla je dohromady náhoda.

Původně si profesionální plánovačku svateb měla zahrát Minnie Driver. Poté co námět převzala společnost Sony Pictures, připadaly v úvahu herečky Jennifer Love Hewitt nebo Sarah Michelle Gellar. Hlavní mužskou roli doktora Steva Edisona, do kterého se Mary později zamiluje, měl ztvárnit Freddie Prinze Jr. (Sarah Michelle a Freddie si spolu zahráli ve filmovém zpracování Scooby-Doo a dnes jsou manželé -pozn.)

Tou dobou se už Jennifer Lopez začala prosazovat nejen jako zpěvačka, ale také jako herečka a pro Sony Pictures natočila v roce 1997 film Anaconda. Když se dozvěděla o scénáři k filmu Svatby podle Mary, byla nadšená a chtěla si zahrát ve své první romantické komedii. Režisér filmu Adam Shankman byl ale vůči hrající zpěvačce skeptický a netají se tím, že se mu do role Mary Fiore nezamlouvala.

„Nevnímal jsem ji jako romantickou komediální osobu. Upřímně se mi zdála příliš tvrdá. Ale moje agentura řekla: Musíte se s ní setkat. Přečetla si scénář a opravdu by o to stála,“ prozradil v rozhovoru Shankman. Rozhodl se proto zajít s Lopez na oběd, který všechno změnil. Latinskoamerická kráska ho uchvátila.

„V té době byla přesně tou postavou, kterou jsme potřebovali: Právě ukončila manželství a nezajímala se o muže. Byla ambiciózní, ale zároveň chápala vše, co bylo ve filmu dívčí a ženské,“ řekl Shankman.

Do hlavní mužské role si vybral Brendana Frasera (Mumie, Král džungle), který s ním pracoval jako choreograf. Přesto, že Brendan nabídku přijal a těšil se, ve stejné chvíli změnil svou zastupující agenturu a nová mu Svatby podle Mary nedovolila natočit. Do zahájení natáčení nechyběly ani dva měsíce. Jen pár týdnů před startem produkce Shankmanovi nabídla, že jedinou možností je Matthew, který byl ihned k dispozici.

Jakmile se Lopez a McConaughey poprvé setkali, Shankman věděl, že tihle dva budou spolu před kamerou fungovat a diváci si je oblíbí. „Vycházel z nich žár,“ nechal se slyšet režisér. „Nikdy jsem neviděl dva lidi, kteří se na první pohled tolik lišili, ale byli vedle sebe rozkošní,“ dodává.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám