Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro mnohé byl odchod Hany Maciuchové (†75) překvapením, jsou ale tací, kteří o jejím odcházení věděli. Například Milan Hein, principál divadla Ungelt, kde herečka excelovala ve dvou inscenacích, které se dočkaly více než sta repríz, tušil, že se konec blíží. Herečka mu prý oznámila, že v divadle nebude dál pokračovat a že s ní nemůže počítat.

„To, že nás včera opustila paní Hana Maciuchová, mě mocně zasáhlo, i když jsem o její nemoci věděl. Naposledy jsme spolu mluvili asi před deseti dny, často jsem jí volával do Olomouce,“ svěřil se Super.cz posmutnělý Hein. Ten s oblíbenou herečkou navázal přátelství. Maciuchová například nechyběla před pěti lety na Heinově svatbě s životním partnerem Martinem Šimkem.

Divadlo na Vinohradech má před svým vchodem pietní místo, kam lidé přinášejí svíčky a květiny.

Na prknech divadla Ungelt se Maciuchová objevovala ve dvou hrách Růžové brýle a 4000 dnů, které byli kasovními trháky. „Hanka na jevišti myslela, tlouklo jí srdce, okouzlovala sex-appealem. Byla doma v každém divadelním žánru. Bravurní herečka. A opravdová dáma. A především vzácný, slušný člověk,“ vzpomínal na kolegyni Milan Hein a dodal: „Měl jsem ji moc rád, svět pro mě teď bude chudší…“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám