Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Měsíce, během kterých jsme většinu dní strávili pod rouškami, nám ukázaly nový trend ve světě krásy – a to, že nejlepším make-upem je krásná pleť, která ho nepotřebuje. Díky správným pečujícím návykům můžeme konečně přestat skrývat drobné kožní nedostatky a nechat naši přirozenou krásu vyniknout.

Kdo by nestál o zdravě vypadající a rozzářenou pleť, která nevyžaduje silnou vrstvu make-upu? Mít ji může každá z nás, stačí dodržovat čtyři základní pravidla a používat kvalitní produkty. Obzvlášť vhodná je v tomto ohledu přírodní kosmetika, která podporuje přirozené funkce pokožky a pomáhá tak problémy řešit, namísto aby je zakrývala. A co pro svou pleť můžeme udělat?

1. Pravidelně hydratovat

Foto: Weleda
Opuncie 24h hydratační krém

Tím nejdůležitějším, co své pleti můžeme dopřát, je hydratace. Správně hydratovaná pokožka je hebká, pružná a rozzářená, má sjednocený tón a působí dokonale probuzeně. Dostatečná úroveň vody v kůži je důležitá také proto, že pomáhá odolávat jejímu předčasnému stárnutí a udržuje ji tak dlouhodobě v dobré kondici.

Okamžitou hydrataci dodá pleti kvalitní krém, který obsahuje cenné přírodní látky s hydratačními vlastnostmi. Značka Weleda nedávno představila svůj Opuncie 24 hodinový hydratační krém, který díky výtažkům z opuncie a aloe vera dokáže pleti dodat vláhu s okamžitým efektem, a to aniž by po sobě zanechával mastný film.

2. Poctivě čistit

Foto: Weleda
Opuncie 24h hydratační lotion

Základem krásné pleti je také její čištění. Nejen, že zbytky make-upu, mazu a nečistot ovlivňují její zdraví, ale navíc zabraňují efektivnímu vstřebávání aktivních látek z krémů a sér, které používáme. Nečistoty jednoduše ucpou póry, a ty pak nedokážou absorbovat cenné ingredience z následně aplikovaných kosmetických produktů.

Správně bychom měli pleť čistit dvakrát denně, přičemž večer dvoufázově. V prvním kroku povrchově odstraníme make-up, zatímco v druhé fázi pleť vyčistíme do hloubky a zbavíme jí odumřelých kožních buněk.

Během čištění používáme teplou vodu a kosmetiku, které mohou u normální a mastné pleti narušit hydrolipidový film, oslabit kožní bariéru a tím snížit její schopnost zadržovat vodu, čímž ji dočasně dehydratují. Proto je nezbytné na závěr pokožce vláhu dodat pomocí účinného hydratačního krému. V tomto případě skvěle funguje Opuncie 24h hydratační lotion od Weledy, který pomáhá pleti v regeneraci kožní bariéry a ve vyrovnávání sníženého obsahu vody.

3. Vybírat opravdu účinné produkty

Foto: Weleda
Opuncie hydratační pleťová mlha

Při výběru hydratačních pleťových produktů bychom měli číst jejich složení a hledat v nich konkrétní ingredience, u nichž je prokázán hydratační účinek. Vedle kyseliny hyaluronové je jednou z těch obzvlášť efektivních výtažek ze stonků opuncie. Tento pouštní kaktus vyniká unikátní schopností hospodařit s vodou a přežít i v těch nejsušších podmínkách, což je vlastnost, kterou ocení každá pleť. Opuncie je díky jedinečnému obsahu glykosidů, které na sebe perfektně váží vodu, skvělá pro okamžitou hydrataci pokožky a navíc jí pomáhá vláhu udržet. Kromě toho obsahuje také řadu cenných vitamínů a minerálů a také vysoké procento betainu, který zklidňuje podráždění pokožky.

Pro tento jedinečný efekt vytvořila značka Weleda pleťovou řadu Opuncie jejíž produkty obsahují kombinaci opuncie s další skvělou hydratační látkou – aloe vera. Tyto dvě přírodní ingredience se synergicky podporují a podle holistického chápání stimulují vázání vlhkosti v kůži a pomáhají tak ke správnému fungování pleti. Pokud tedy hledáte intenzivní hydrataci, oceníte Opuncie hydratační pleťovou mlhu od Weledy, která nejen, že osvěžuje, ale dokonce pomáhá znovu aktivovat přirozenou schopnost pokožky zadržovat vlhkost. Výsledkem je okamžitě hydratovaná, svěží, pružná a zdravě zářivá pleť.

4. Minimalizovat známky únavy

Foto: Weleda
Opuncie hydratační oční gel

Aby byla pleť krásná, potřebuje nejen pravidelně čistit a hydratovat, ale také dostatek kvalitního spánku. Ne vždy si ho ale můžeme dopřát. Výsledkem jsou otoky a kruhy pod očima, které spíš než na správnou péči upozorňují na probdělou noc. Weleda přináší efektivní a rychlé řešení v podobě neparfemovaného hydratačního očního gelu, který citlivou pokožku kolem očí osvěží a hydratuje. Jeho válečkový aplikátor vytváří příjemně chladivý masážní efekt, jež rozproudí lymfu a tím tlumí nepříjemné otoky. Gel obsahující extrakt ze tří extrémně hydratačních rostlin - pouštního kaktusu opuncie, aloe vera a okurky, se velmi rychle vstřebává, nezanechává pocit mastnosty a je vhodný i pro nositele kontaktních čoček.

Další články

Načítám