Hlavní obsah
Článek

Zemřela herečka Hana Maciuchová (†75). Herečka podlehla těžké nemoci. Poslední rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu, informovala hereččina sestra Silvie Marková.

Hana Maciuchová se po absolutoriu na DAMU stala významnou herečkou Divadla na Vinohradech, kde o dobré role neměla nikdy nouzi. Později působila také v Divadle Ungelt. Díky melodickému hlasu se uplatnila také v rozhlase a v dabingu. Prosadila se i na TV obrazovce.

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Stačí připomenout Krkonošské pohádky (1974 – 1984), Chalupáře (1975), Ženu za pultem (1977), Nemocnici na kraji města (1977) a z novějších seriálů pak třeba nekonečnou Ulici (2005). Divákům se naposledy ukázala v krimiseriálu Hlava Medúzy, který vysílá Česká televize. V roce 2018 se objevila ve filmu Tátova volha.

Maciuchová před lety bojovala s karcinomem prsu. Podle Blesku se jí zákeřná choroba vrátila a několik měsíců s ní bojovala v olomoucké nemocnici. Bohužel ale zákeřné nemoci podlehla.

Herečka měla za životního partnera o 19 let staršího kolegu Jiřího Adamíru (†67), se kterým se seznámila při natáčení TV filmu První radosti (1971). Partnertví zůstalo bezdětné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám