Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmový trhák Stevena Spielberga Čelisti v hlavní roli s obrovským mechanickým žralokem, který tyranizuje pobřeží fiktivního ostrova Amity, nejspíš znáte, úvod tak připomeňme jen v krátkosti: mladá dívka Chrissie Watkins si jde v noci zaplavat a pod hladinu ji stáhne obrovský bílý žralok. Scéna je považovaná za jeden z nejděsivějších filmových začátků - přestože žralok vůbec není vidět. Své udělala i slavná a hrůzu budící melodie.

Nebohou Chrissie si v roce 1975 zahrála herečka a kaskadérka Susan Backlinie (74). Asi nikoho nepřekvapí, že ve druhém zmíněném povolání se Backlinie specializovala na práci ve vodě, její výkon v Čelistech je opravdu děsivě přesvědčivý. Natáčela ho tři dny, připoutaná ke speciálnímu postroji, jímž se produkce snažila dosáhnout požadovaného efektu.

Zajímavostí je, že tvůrci herečku neupozornili, kdy bude poprvé stažena pod hladinu, cílem totiž bylo vyvolat skutečný výraz překvapení. Zbytek už je skvělý herecký výkon.

„Když lidé zjistí, že jsem ta holka, kterou sežere žralok, jsou ohromeni. Tou scénou jsem všechny vyděsila. Komentáře, které dostávám, jsou: ‚Držela jste mě mimo vodu‘ a někteří dokonce říkají, že kvůli mně nelezli ani do vany,“ uvedla Backlinie v minulosti.

Dnes už se herectví nevěnuje. Poté, co odešla do důchodu, začala podle informací zahraničních médií pracovat jako účetní. Žije v Kalifornii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám