Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na světě je řada míst, která vykazují paranormální aktivitu a řada “lovců duchů“ tam vyráží v honbě za senzací. Patříte-li k příznivcům duchařských historek a libujete si, když máte trochu husí kůži, prohlédněte si místa, která proslula svými strašidly.

Hotel Fairmont Banff Springs - Kanada

Budova, která připomíná spíš zámek než ubytovací zařízení, se nachází v národním parku Banff. Stojí zde od roku 1888 a turisty láká nejen díky své poloze nebo pozoruhodné architektuře, ale také díky duchům, kteří ho prý obývají. Podle Calgary Herald jich je hned několik, včetně nevěsty, která údajně tragicky zahynula během svatby při pádu ze schodů. Nejznámějším místním duchem je pak dveřník Sam, který v hotelu pracoval do roku 1975. Stále se prý občas objevuje, aby hotelovým hostům pomohl se zavazadly.

Eastern State Penitentiary - Pensylvánie

Věznice Eastern State Penitentiary nahání hrůzu sama o sobě. Byla postavena v roce 1829 a vězni zde žili v absolutní izolaci na samotkách. Pokud opouštěli celu, zakryli jim hlavu hadrem, aby nic neviděli. Kvůli vysokému počtu vězňů však od tohoto systému upustili v roce 1913, ponechali si však své praktiky. Vězně trestali například tak, že jim přivázali jazyk k zápěstí apod. Věznice se definitivně uzavřela v roce 1970 a každoročně vítá na tisíce návštěvníků. Funguje částečně jako muzeum, ale také se zde slaví například Halloween. A to především díky paranormální aktivitě. Někteří přísahají, že na místě zahlédli šedivé postavy, slyšeli nelidský smích nebo tajemné kroky, které nikomu nepatřily.

Zámek Brissac - Francie

Jeden z nejvyšších zámků v celé Francii možná nejlépe proslul jako domov Zelené dámy, ducha Charlotte de Brézé, známé také jako Charlotte de Valois, nemanželské dcery krále Karla VII. Francouzského. Podle legendy, kterou uvádějí oficiální webové stránky zámku, ji zavraždil její manžel poté, co jí přišel na nevěru. Svou přezdívku získala podle barvy šatů, v nichž byla zavražděna. A dodnes ji prý můžete zaslechnout v nejvyšší věži, jak v brzkých ranních hodinách naříká.

Hotel Stanley - Colorado

Hotel Stanley láká hosty už od otevření v roce 1909, a to nejen na svůj proslulý whiskey bar. Stephen King ho použil jako inspiraci pro svůj fiktivní hotel Overlook v Osvícení, což ho proslavilo ještě mnohem víc. Hosté v průběhu let zaznamenali nespočet duchů, kteří údajně brouzdali chodbami hotelu, nebo zaslechli tajemné hraní na piano. Hotel také pořádá noční “duchařské“ prohlídky nebo konzultace s Madame Verou, která komunikuje s mrtvými.

Hřbitov La Recoleta - Argentina

Hřbitov La Recoleta v Buenos Aires láká každoročně na tisíce turistů. Ti obdivují nádherné sochy, mauzolea či náhrobky, navštěvují také hrob proslulé Evy Perón. Kolem hřbitova se točí hned několik duchařských legend, nejznámější z nich ovšem pojednává o Davidu Allenovi, hrobníkovi, jenž na hřbitově pracoval 30 let, než spáchal sebevraždu. Dodnes lidé slýchávají, jak za soumraku kráčí prašnými cestami při pravidelné obchůzce a u toho řinčí klíči.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám