Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když finské duo Bomfunk MC´s vydalo před 21 lety taneční pecku Freestyler, stal se z písně mezinárodně uznávaný hit. Nebyla to ale jen chytlavá melodie, co na něm fanoušky bavilo. Úspěch slavil i klip k songu, v němž hlavní roli ztvárnil finský model Marlo Snellman.

Bylo mu 15, když se v klipu objevil s blonďatými dredy a hudebním přehrávačem, kterým zázračně dokázal ovládat čas. K natáčení se dostal díky své matce Laili Snellman, jejíž jméno je ve finském světě módy dobře známé.

Dnes je Marlovi 35 let a po vydání jednoho nepříliš úspěšného alba se přestěhoval do Francie, kde si vybudoval kuchařskou kariéru.

Kromě vaření patří mezi jeho vášně rybaření, cestování, stále i muzika a dle fotografií, které sdílí, lze předpokládat, že si rád vychutná i sklenku dobrého vína. Vzhledově se ovšem změnil k nepoznání.

Střapatou kštici nahradily krátké, tmavé vlasy a vousy a kdybyste Marla potkali na ulici, jen těžko byste si ho spojili s klipem k písni Freestyler.

Píseň se objevila na albu In Stereo, které vyšlo ve Finsku v říjnu roku 1999, celosvětově pak v únoru následujícího roku. Singl okamžitě obsadil první příčky hitparád nejen ve Finsku, ale také v Austrálii, Německu, Itálii nebo na Novém Zélandu. Do top desítky se pak dostal i v Dánsku, na Islandu, Irsku, Velké Británii a dalších zemích.

Reklama

Další články

Načítám