Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před třemi lety Marta Kubišová (81) oficiálně ukončila koncertní kariéru, když 1. listopadu 2017 odehrála svůj poslední oficiální koncert. Národem milovaná zpěvačka plánovala, že se bude soustředit sama na sebe, bude se věnovat dceři Kateřině, pejskovi a kočkám, které chodí pravidelně krmit u domu. Hlavně se ale chtěla věnovat psaní své biografie, neboť doposud o symbolu sametové revoluce vycházely jen neautorizované publikace jiných autorů. Kniha se ale stále neblíží k dokončení.

„Jsem sice v důchodu, ale stále mám co dělat. Zaměstnávají mě návštěvy u doktorů. Brzy už budu mít opravené zuby, mám novou paní praktickou doktorku, která mě posílá na nová vyšetření, teď mi volali, že musím na magnetickou rezonanci. Každou chvíli mi někdo zavolá, prostě se nezastavím,“ krčila rameny během rozhovoru pro Super.cz paní Marta.

Když už Kubišová najde vnitřní klid, aby se soustředila na psaní, tak ji omezují fyzické obtíže. „Nebyla jsem schopná v poslední době kvůli té pandemii se k tomu přinutit sednout. Když už mám ten klid, tak mě bolí ruka. Nemůžu psát psacím, tak píšu tiskacím,“ nevzdává se zpěvačka.

Se psaním knihy Kubišové nepomáhá žádný odborný redaktor, ale oporu má v lidech ze svého fanklubu. „Spoustu věcí už si nepamatuju, ale vycházím se svých deníků, nebo mě materiály zásobují lidé z mého fanklubu. Někdy nacházíme opravdu kouzelné věci,“ usmívá se Marta Kubišová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám