Hlavní obsah
Článek

Získají si srdce diváků stejně jako Hříšní lidé nebo Četnické humoresky? Jiří Langmajer (57), Jaroslav Plesl nebo Jiří Bartoška (77) jsou tvářemi nového detektivního seriálu, který míří na obrazovky České televize. Seriál Zločiny Velké Prahy sází nejen na diváky oblíbenou dobu první republiky, ale také na zvučná jména.

Tahounem nové detektivky je inspektor Hynek Budík, kterého ztvární Jaroslav Plesl. Jako zkušený rakousko-uherský kriminalista se po převratu v roce 1918 se stává Čechoslovákem a příslušníkem kriminální policie nově vzniklého státu. „Musím se teď trochu usmívat, ale když jsem se na roli připravoval, přehrával jsem si v hlavě všechny možné detektivky té doby, nebo spíš o té době, abych se aspoň trochu přiblížil espritu těch elegantních vrchních inspektorů a detektivů, které známe z českých, ale třeba i britských detektivních filmů a seriálů,“ svěřil se Jaroslav Plesl.

Jeho kolegy ve vyšetřování budou inspektor Rudolf Havlík, kterého hraje Jiří Langmajer, a policejní agent Martin Nováček, jehož ztvárnil mladý herec Denis Šafařík. Diváci ale nepřijdou o další známá jména, jako je Jiří Bartoška. Představitel policejního prezidenta si dobové natáčení užíval. „Český národ rád z křesla pozoruje, jak za něj vraždí někdo jiný a někdo jiný to vyšetřuje,“ prozradil herec.

Před kamerou nového seriálu, který bude konkurovat oblíbeným dobovým detektivkám, se ale objeví i další známá jména jako Jiří Lábus, František Němec, Josef Carda nebo také Miroslav Táborský. První díl seriálu Zločiny Velké Prahy odvysílá Česká televize už 31. ledna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám