Hlavní obsah
Článek

Její přísní rodiče si sice přáli, aby šla studovat medicínu, ale ona si prosadila svou, vystudovala konzervatoř a stala se úspěšnou herečkou. V roce 1945 nastoupila do souboru Studia Národního divadla, o tři roky později získala stálé angažmá v činohře Národního divadla, kde jí bylo dopřáno mnoho krásných a vysněných rolí. Její zářivá kariéra ale nebyla tím, co si přála ze všeho nejvíc, čeho se ale kvůli těžkému zranění nikdy nedočkala.

Ve svých 23 letech se Ljuba Skořepová (88) vdala za herce a loutkáře Josefa Pehra, a protože oba milovali děti, nepřáli si nic jiného, než založit spolu rodinu.

Jenže pak přišel osudný den a herečku potkalo neštěstí. Spolu s kolegy z Národního divadla cestovali a vůz, který je převážel, havaroval. Většina herců skončila velmi špatně. Tehdy Ljuba utrpěla zranění, následkem kterého už nikdy nemohla vlastní děti mít. To pro ni i jejího muže byla obrovská rána. Proto udělala těžké životní rozhodnutí. „Nechala jsem ho jít," řekla herečka v pořadu Třináctá komnata. Jedním z důvodů, proč se se svým manželem rozvedla, byl ten, že nemohla snést, že by kvůli ní zůstal bezdětný.

Následovalo druhé manželství se spisovatelem a scenáristou Pavlem Hanušem, do kterého oba vstupovali s vědomím, že spolu děti nikdy mít nebudou. Krátce po jejich sňatku se k nim ale nastěhovala Ljubina rozvedená sestra se dvěma syny a herečka se tak nakonec dětí, i když ne vlastních, přece jen dočkala. Přesto ani druhé manželství herečce nevydrželo.

Ljuba Skořepová do dnešních dnů exceluje na prknech Národního divadla, vydala devět knížek a nedávno dokončila svou první divadelní hru.

Reklama

Další články

Načítám