Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 65 let zemřela chorvatská herečka Mira Furlan, známá ze seriálů Babylon 5 či Ztraceni. Zprávu oznámila rodina.

„S nejhlubším zármutkem oznamujeme, že zemřela Mira Furlan. Žena plná laskavosti, síly i soucitu. Zesnula pokojně doma v Los Angeles, obklopená rodinou,“ stojí v prohlášení. Podle BBC herečka zemřela na komplikace způsobené virem západonilské horečky.

Furlan se narodila v Záhřebu, v roce 1991 s manželem (tehdy partnerem), režisérem Goranem Gajićem, emigrovali do USA. „Začínali jsme od nuly, jako by někdo vzal zmizík a celý můj dosavadní život vymazal,“ uvedla herečka v rozhovoru z roku 2012 pro Daily Dragon Online.

A také svěřila, jak přišla k jedné ze svých nejznámějších rolí velvyslankyně Delenn. „Měli jsme čtyři kufry. A najednou, nějak, se objevil agent, který mě chtěl na zkoušku poslat na pár konkurzů. A jeden z nich byl na Babylon 5. Něco jako zázrak! A čím déle jsem tu žila, tím víc jsem si uvědomovala, jak velký zázrak to byl. Tehdy jsem tomu úplně nerozuměla,“ uvedla.

S herectvím začínala v sedmdesátých letech, na kontě má filmy Otec na služební cestě, Krása neřesti nebo Nevlastní bratři. V populárním seriálu Ztraceni ztvárnila Danielle Rousseau.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám