Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor Martin Pouva (57) má za sebou poměrně náročné období. Bez pozornosti médií se po mnoha letech rozešel s partnerkou Petrou. Následně se u něho objevily psychické problémy, kvůli kterým dokonce na čas zmizel z televizní obrazovky.

Známý moderátor Sportovních novin a Televizních novin si potřeboval odpočinout, utřídit si myšlenky a načerpat síly. Duševní hygienu dodržuje i nyní a skvěle mu k tomu slouží četba. „Neplánuji žádnou dovolenou. V těchto podmínkách to nejde. Já jsem spokojený sám se sebou. Když nejsem v práci, tak hodně čtu. Přečetl jsem stohy knih,“ řekl Super.cz moderátor.

V současné době dokonce začíná mít knížek nedostatek. „Knihovny jsou zavřené, a tak jsem doma přečetl veškerou zásobu knih. Přátelé mi přivezli celou bednu nových knížek, a tak čtu nonstop,“ svěřil se Pouva.

A jaký žánr je mu blízký? „Nejoblíbenější jsou pro mě klasické americké detektivky, ale teď mě baví i ty české. Je to možná trošku úpadkový žánr, ale aspoň se odreaguji,“ řekl moderátor a jedním dechem dodává: „Čtu občas i politické knihy. Získávám jiný rozhled.“

Od moderátora Sportovních novin bychom mohli čekat akčnější koníčky. Sport ale Martina Pouvu obklopuje v práci, kde střídá zpravodajství se sportovními zprávami. „Nejsem úplně klasický zaměstnanec. S Petrem Suchoněm jsme částečně v redakci sportu jako vedoucí vydání. Ve zbytku času jsme moderátoři Sportovních a Televizních novin. Na jednu stranu je to náročnější a na druhou stranu se vše mění. Chtěli jsme zůstat jednou nohou ve sportu, ze kterého jsme vyšli,“ dodal závěrem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám