Hlavní obsah
Článek

Francouzská herečka Nathalie Delon, která byla svého času považována za jednu z nejkrásnějších žen světa, zemřela ve věku 79 let. Podlehla rakovině, její smrt oznámil Francouzské tiskové agentuře syn Anthony.

„Moje matka zemřela dnes dopoledne v 11 hodin v Paříži. Byla obklopena rodinou a přáteli,“ sdělil herec Anthony Delon. Doplnil, že průběh nemoci byl velmi rychlý.

Nathalie zazářila například ve snímku Samuraj z roku 1967, natáčela se svým manželem, hercem Alainem Delonem (85), kterého poznala o několik let dříve v nočním klubu. Byla už tehdy velkou hvězdou a v bulváru se hojně propíralo, že odloudila Delona jeho dlouholeté lásce Romy Schneider.

Alain se snažil románek tajit, dokud se s Nathalie v roce 1964 neoženil. Jejich syn Anthony se narodil měsíc po svatbě. Štěstí ve svazku ale nenašla a život s nevěrnou hollywoodskou hvězdou ji rychle omrzel. Rozvedli se v roce 1969.

Po rozvodu zůstala Nathalie ve Spojených státech, ale do Francie jezdila točit filmy. V 80. letech dokonce dva snímky sama režírovala.

Navzdory rozvodu zůstali s Alainem přáteli a herečka o něm nikdy nemluvila zle. Doposud se také vídali, na Vánoce například ještě sdíleli snímek ze společných oslav.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám