Hlavní obsah
Článek

Roman Vojtek (51) si odskočil od povinností novopečeného tatínka na natáčení pořadu Máme rádi Česko. S manželkou Petrou Vojtkovou (36) se už dva měsíce radují z prvního společného potomka syna Nathaniela. Přesto že má herec již dvě děti z předchozího manželství, poprvé tráví s miminkem díky covidu většinu času.

„Nikdy jsem nezažil, že bych byl takhle dlouho doma. Cítím se jako druhý člen rodiny na mateřské dovolené,“ svěřil se v rozhovoru pro Super.cz

Své krásné manželce pomáhá v domácnosti skoro se vším, kromě jednoho. „Nemůžu kojit, dělal jsem pro to všechno možné, ale nešlo to,“ říká s humorem. „Já jsem v tuto dobu spíš takový pan uklízečka, něco uvařím, nakoupím, přebaluju nebo koupu. Dokonce se o to hádáme, takže máme nastavené pravidlo, že se budeme u koupání střídat,“ svěřil se Roman.

Díky dvěma starším dětem, dcerce Editě (10) a synovi Benediktovi (5) už je zkušeným otcem, zato pro Petru je všechno okolo miminka nové. Dává své ženě nějaké rodičovské rady?

„Samozřejmě jsem nejchytřejší na světě, protože už dvě děti mám,“ říká s nadsázkou. „Nebylo třeba, asi to tak funguje, že když se matce narodí dítě tak prostě ví, jak to dítě chytit, jak se k němu chovat, dokonce mám pocit, že si spolu ti dva povídají a že mu Petra rozumí,“ dodává.

S bratříčkem už se sžili i dva starší sourozenci, které má herec s bývalou manželkou Terezou.

„Benedikt opatrně našlapoval a nevěděl, jak se ze začátku chovat, ale teď je to úplně báječné, dokonce si ho chová, nebojí se, nežárlí na něj, čehož jsme se báli nejvíc. Editka je plnohodnotná pomocnice. Jsem strašně rád, že tam není nějaká nevraživost,“ uzavírá spokojeně herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám