Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V dětství snil Václav Kopta (58) o tom, že se z něj stane řidič autobusu. Klučičí sen si splnil ve svých 55 letech. Během pandemie koronaviru se z něj stal příležitostný řidič, a jak prozradil Super.cz, dny za volantem si užívá. „Můžu vám říct, že jsou to okamžiky, kdy se opravdu cítím dokonale šťastný,“ raduje se herec.

„Profesi jsem nezměnil, svezu se občas jako brigádník. Jezdím tak málo, abych neměl pocit, že bych někomu v této složité době bral práci, takže jen když mě potřebují, tu a tam o víkendu,“ řekl Super.cz na natáčení pořadu Máme rádi Česko.

Čas od času ho některý z fanoušků za volantem pozná, ale bývá to spíš sporadicky a autogramy ani fotografie v autobusu nerozdává. „Nemluvte za jízdy s řidičem pořád platí a cestující to respektují,“ dodává.

Poprvé má díky své nové brigádě velkou zodpovědnost nejen za sebe, ale i za své cestující a přiznává, že s touto skutečností na začátku bojoval.

„V jednu chvíli jsem to chtěl vzdát. Ten pocit zodpovědnosti mě svazoval natolik, že mě to strašně vyčerpávalo a manželka o mě měla starost. Ptala se mě, jestli to mám zapotřebí. Ale překonal jsem to a dneska už mohu říct, že si to doslova užívám,“ uzavřel Václav Kopta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám