Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ke klasice z ranku amerických romantických filmů patří i snímek Rabín, kněz a krásná blondýna z roku 2000. Asi všichni ho znají, ale kdyby se přece jen našel někdo, kdo film neviděl, tak ve stručnosti: jde o příběh dvou letitých přátel, rabína Jakea a katolického kněze Briana, jejichž pohodu a kamarádství naruší příjezd kamarádky Anny, do které se oba zamilují.

Hlavní role ztvárnili Ben Stiller, Edward Norton (který snímek také režíroval) a Jenna Elfman. Ta svou uměleckou kariéru zahájila jako tanečnice v roce 1990, kdy se objevila v klipu kapely Depeche Mode Halo, účinkovala také v klipech skupiny Anthrax nebo zpěváka Chrise Isaaka. Jako tanečnice doprovázela i kapelu ZZ Top na jejich koncertní šňůře.

Poté přišly televizní reklamy a od poloviny devadesátých let také první seriálové role.

Zahrála si v Roseanne, My z přístavu, Dharma & Greg a později také ve Dva a půl chlapa, Mluvme o sexu nebo Živí mrtví: Počátek konce. Z filmové práce zmiňme Kamarád taky rád, Struck, Taková rodinná romance, Pohnutí nebo Barry.

V roce 1991 na castingu potkala herce Bodhiho Elfmana, kterého si o čtyři roky později vzala za muže. Mají spolu dva syny.

Související témata:
Rabín

Reklama

Další články

Načítám