Hlavní obsah
Článek

Byla idolem 60. a 70. let. Jako zpěvačka získala pět zlatých Slavíků, ale byla také vyhledávanou divadelní herečkou a nevyhýbaly se jí ani filmové role. V soukromí se s ní život ale vůbec nemazlil a ona si prožila tolik bolesti, že by vystačila hned na několik životů.

Naďa Urbánková (†83) se narodila do chudé dělnické rodiny v Podkrkonoší. Vystudovala sice zdravotnickou školu, ale protože od mládí toužila zpívat, snažila se prosadit jako zpěvačka a herečka. To se povedlo a v roce 1959 přišla nabídka do divadla v Pardubicích, v roce 1964 pak nastoupila do pražského Semaforu.

Ještě v Pardubicích potkala svého prvního muže Karla Urbánka, se kterým byla osm let. Manželství se rozpadlo poté, co je postihla velká tragédie. O dítě, které spolu čekali, totiž Naďa přišla.

Dalším životním partnerem jí byl herec Josef Abrhám. „Pepu jsem velmi milovala. Když to můžu srovnat s ostatními muži, tak bych s odstupem řekla, že nejvíc,“ přiznala Naďa v pořadu Třináctá komnata. Dokonce tolik, že znovu zatoužila po dítěti. „Ve chvíli, kdy jsem cítila, že ten biologický budík zvoní, tak jsem mu to oznámila a on mi řekl, že se na to ještě necítí,“ řekla. Tehdy navíc zjistila, že ji Abrhám podvádí s Libuší Šafránkovou, což pro ni byla velká rána.

Poté, tak trochu i z trucu, jak sama přiznala, odjela do Ameriky, kde se provdala za Jana Nemejovského. Ačkoli jí ani druhý svazek nevyšel, narodilo se z něj její jediné dítě, dcera Jana Fabiánová.

Třetím Nadiným manželem byl lékař Josef Havlík. Kvůli němu se dokonce vzdala kariéry a i s dcerou se odstěhovala do Švýcarska. Štěstí se ale po pár letech rozplynulo. Stejně jako společné podnikání, které zkrachovalo, a Nadě zůstaly jen dluhy. Dodnes se se svým exmanželem soudí, kdo bude dlužné miliony platit.

Ke stáří pak Naďu potkala ještě další životní tragédie. Onemocněla rakovinou, kvůli které jí lékaři museli odoperovat oba prsy. Zhoubnou nemoc Naďa naštěstí překonala a v současné době žije sama v obci Želiv.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám