Hlavní obsah
Článek

V období koronavirové pandemie bohužel nemůže vystupovat před publikem. Pro Věru Martinovou (64) je ale hudba zásadní součástí života. Když teď nemůže koncertovat, skládá aspoň meditační hudbu, která podkresluje video lekce jógy její dcery Anežky Petráskové (27).

„Vzniklo to vlastně docela náhodou. Požádala mě, ať přidám k jejímu cvičení pár akordů. Nakonec se mi to ale zalíbilo a já udělala asi pět skladeb k jejím jógovým sestavám,“ svěřila se Super.cz Martinová.

„Podezřívám ji, že mně to naordinovala jako takovou terapii, ona je totiž psycholožka,“ uvedla dále královna české country, která prožívá náročné životní období. Nejenže se v pandemii nemůže naplno věnovat své profesi, je izolovaná od lidí, ale s covidem odešlo pět jejích příbuzných včetně milovaných rodičů.

Martinovou na rozdíl od její dcery jóga zase tolik nechytla. I když má doma skvělou lektorku, tak cvičí spíše sama. „Zjistila jsem, že pro mě není jóga úplně vhodná. Pravdou ale je, že denně cvičím kvůli svým problémům se zády, jen musím praktikovat jemnější techniky,“ uvádí zpěvačka.

Hudebnice není vůbec nadšená z toho, že je její koncertní činnost u ledu. Letos v únoru se měl konat už jednou odložený narozeninový koncert v pražském divadle Hybernia. Vzhledem k opatřením je ale oslava šedesátých narozenin s fanoušky přesunuta na neurčito. „Přestože jsou vstupenky stále v platnosti, tak jsem stále nemohli řešit další termín. Vše záleží na tom, kdy se konečně uvolní opatření,“ krčí rameny Věra Martinová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám