Hlavní obsah
Článek

O tom, zda je dobré v titulní roli vystřídat v rámci časové osy dvě herečky, zatímco ostatní účinkující se nemění a zestaršují se jen pomocí maskérek, vedli diváci seriálu o Boženě Němcové vyostřené diskuze. S třetím dílem, kde se po Anně Kameníkové (30) její kolegyně Aňa Geislerová (48) objevila, se ale emoce i obavy převážně zklidnily.

"Není šťastné změnit hlavní představitelku, když ostatní postavy zůstávají stejné. Velká škoda, působí to velmi rušivě, není možné pokračovat v prožitku z minulých dílů. Obě herečky jsou výborné, ale v kontextu stejných herců (u jednotlivých postav), se to dost "zabilo"," zazněla víckrát obdoba téhle kritiky, i když většina ohlasů 3. díl i seriál obecně chválí. "Opravdu krásné, ale potvrdilo se mi, že změna hlavní představitelky je prostě chyba, zvlášť, když naprosto všichni ostatní zůstali stejní," shodli se diváci.

Co se hereckého výkonu hlavní představitelky týče, obavy části diváků, kteří se změny báli, nebyly na místě. "Další skvělé pokračování, Aňa byla úžasná, myslím že se někteří báli změny zbytečně. Je to pecka," míní jedna z divaček. "Anička Geislerová opět ukázala, proč je tak obsazovanou herečkou. Kde bylo potřeba, tam ubrala. Bylo vidět, že se na roli velmi dobře připravovala, hrála velmi dobře, citlivě a s respektem," soudí další.

Božena Němcová v podání Ani Geislerové

"Bála jsem se jak bude působit Aňa, protože Anna Kameníková nasadila laťku opravdu vysoko... Ale uvěřila jsem jí všechno," připojuje se jiná. "Aňa dle zdejších reakcí obstála na výbornou. Kdo ji nemá rád, na smůlu. Kameníková byla taky skvělá. Seriál se povedl. Obsazení celkově super," promluvil jeden z mužských diváků.

V reakcích se opakuje zejména kladné hodnocení toho, jak Aňa Geislerová zahrála utrpení matky, které zemřel syn, ve scéně, kdy se loučí s nejstarším synem Hynkem. "Bolest v nemocnici jsem cítila do morku kosti," píše divačka. "I slza mi ukápla při scéně, jak odnášejí Hynka," panuje shoda v hodnoceních.

O tom, co si o změně v obsazení hlavní role myslíte vy, můžete hlasovat v anketě pod článkem.

Jaký máte názor na změnu v obsazení titulní role v seriálu Božena?
Aňa Geislerová i Anna Kameníkové jsou skvělé. Změna se vyplatila.
77,4 %
Roli měla hrát jen jedna herečka. Změna je rušivá.
22,6 %
Celkem hlasovalo 50348 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám