Hlavní obsah
Článek

V létě Bolek Polívka (74) natáčel film Gump - pes, který naučil lidi žít. I když se premiéra posunula, v rámci snímku herec dál pomáhá opuštěným psům. My jsme se s ním setkali, když slavnostně poklepal na základní kámen nového útulku. "Jsem rád, že toho můžu zúčastnit aspoň jako kmotr," řekl Super.cz herec, s nímž se si povídali i o tom, jak se mu teď žije.

Bolek sám si psa z útulku nepořídil, celý život chová jednu rasu. "V mládí jsem měl ohaře a pak už pořád jenom boxery. A když se mě někdo ptá, kolik je mi roků, odpovídám, že mi táhne na pátého boxera," smál se. Přitom vůbec neodpovídá rčení, že by se páníčkové začali svým psům podobat. "Jsem spíš na kolii, taky se pořád vracím," krčil rameny.

Od dob, kdy točil Gumpa, moc práce nemá. "Hibernuji. A jak mám občas přetlak, protože mi chybí hrát a něco dělat, tak dopisuju hru a udělali jsme v divadle takovou tu premiéru s Veronikou Žilkovou pro tři ženy a jednoho mladého muže, kterou si odstavíme a zazimujeme. Občas hrajeme v divadle i online streamy, abychom neztratili kontakt s diváky. A sem tam se ze mě dere poezie, básničky s podivnou pointou," vypočítal s tím, že další natáčení ho čeká až na přelomu března a dubna.

Většinou se ale prý doma nenudí. "Zase je příjemné, že je člověk s dětmi a se ženou. S Marcelkou jsme vlastně novomanželé, tak je nám i příjemně a dobře se bavíme. Ale vždycky kolem šesté, kdy bych odcházel do divadla, přichází takové nutkání, že tomu něco chybí. Ten časoprostor jeviště," užívá si vlastně Polívka extra dlouhé líbánky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám