Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Veleúspěšný taneční snímek Nežádej svůj poslední tanec vznikl před 20 lety. V době, kdy se filmům s černošskými herci nedával příliš prostor, zachycoval mimo jiné život v americkém ghettu a byl jedním z prvních filmů Kerry Washington (43).

Teenageři po celém světě doslova hltaly taneční scény Julie Stiles (39). Ta si je ovšem musela pěkně odmakat. Tehdy 19letá herečka se na roli připravovala měsíc a půl a v tanečním studiu dřela 4 hodiny denně. Přiznala, že byla díky tomu v nejlepší formě svého života, i když tanci se věnovala už od dětství.

Julia také odmítala dablérky. Kromě baletních scén, kdy by musela tančit v piškotech, což neuměla, zvládla všechny scény sama.

Možná byste řekli, že měl s tancem praxi i Sean Patrick Thomas (50), který ztvárnil hlavní roli Dereka. Opak je ale pravdou. Neměl dokonce ani žádnou průpravu, a sestavu, s níž šel ke konkurzu, se učil tentýž den ráno.

Scéna, během které učí Derek Saru choreografii se židlí, je převzatá z videoklipu Backstreet Boys k písni As Long As You Love Me. Filmová choreografka Fatima Robinson totiž spolupracovala nejen se slavným boybandem, ale také s Black Eyed Peas, Michaelem Jacksonem, Jennifer Hudson, Usherem, Leonou Lewis, Princem, Rihannou a dalšími. Byla také důvodem, proč Julia Stiles na roli kývla.

Tehdy 22letá Kerry Washington ztvárnila náctiletou maminku Chenille. V době natáčení právě dokončila univerzitu a na roli se připravovala za pomoci teenagerů, kteří se stali rodiči v útlém věku.

Navzdory úspěchu, se kterým se snímek setkal, se na něj jeho hlavní hvězda Julia Stiles nedívá s oblibou. V jednom z rozhovorů přiznala, že když ho po letech zahlédla v televizi, musela přepnout na jiný kanál, protože se na sebe v roli Sary dívat nevydržela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám