Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Začátek roku je spojen s předsevzetími. Mnoho z nás si slibuje, že s novým rokem začne žít zdravěji a vypracuje se ke štíhlosti tak, aby v létě předvedl sexy vyrýsovanou postavu v plavkách. Je to i váš případ? Věřte, že zdaleka v tom nejste sami. Problémem je, že většina zvolí špatnou cestu hladovění, či jednostranně orientovaného jídelníčku. Ke štíhlosti se musíte zkrátka projíst.

Hubnutí není věda aneb živiny a kalorický deficit

Časté diety a pokusy o snížení hmotnosti trápí mnoho žen i mužů. Přestože hubnutí není žádná věda, většina z nás dělá často chyby, které si ani neuvědomuje a tělo na ně reaguje jojo efektem. „Hladovění není rozhodně správnou cestou za štíhlejší postavou. Bezmyšlenkovité snížení potravy vede ke snížení hodnoty bazálního metabolismu (BMR) a také může docházet ke snížení množství svalové hmoty. BMR si naopak zvýšíte pohybem a nárůstem svaloviny,“ vysvětluje Mgr. Kateřina Šimková, výživová specialistka Zdravestravovani.cz. Klíč k vytoužené postavě je jednoduchý. Je to kombinace pravidelného a zdravého jídelníčku v optimální energetické hodnotě a zdravého pohybu. Pokud chcete snižovat svou tělesnou hmotnost, musíte dostat vaše tělo do energetického deficitu. Důležitá je zásada pravidelnosti, pestrosti a vyváženosti jídelníčku. Ideální je rozdělit jídlo do pěti porcí denně a hlídat si příjem bílkovin, sacharidů a tuků.

Jídlem a pohybem k vytoužené postavě

Zařazení pohybu je dalším krokem na cestě za štíhlejším já. Nejste-li vyznavači běhu či zvedání činek, nevadí. Vyberte si sport, který vás bude bavit a pomůže vám spálit pár kalorií a zpevnit postavu. Ze začátku si vystačíte se zařazením rychlé chůze, při které se zadýcháte. Jakýkoliv pohyb se počítá. Příprava optimálního jídelníčku pro mnohé představuje náročný úkol, který však lze delegovat na někoho jiného formou krabičkové diety. Zdravé stravování připravuje pokrmy pod dohledem nutričních specialistů a máte na výběr ze široké nabídky programů. Nevíte-li si rady, který stravovací program a s jakou kalorickou hodnotou je pro vaše cíle nejvhodnější, využijete jednoduše pomoc nutričního týmu specialistů Zdravého stravování. Díky krabičkové dietě budete mít pod kontrolou svůj energetický příjem a vyváženost makronutrientů, jako jsou tuky, sacharidy a bílkoviny. Jídlo inspirované českou i zahraniční gastronomií s možností celodenního menu vám dovezou až domů.

První shazování v rychlém tempu s programem Protein Extra

Nutriční tým Zdravého stravování připravil efektivní 2týdenní hubnoucí program Protein Extra pro rychlejší nastartování redukce nadbytečných kil. Právě první shozená kila silně namotivují a podpoří úsilí v hubnutí pokračovat. S jídelním programem dostane váš metabolismus v krátké době silný impuls pro své nabuzení, a to díky změně poměru makroživin v jídelníčku. Dojde ke krátkodobému zvýšení bílkovin na úkor snížení sacharidů. Můžete si tak užívat svižnější redukci tuku a celkové splasknutí těla. Hladu se rozhodně obávat nemusíte, naopak si budete užívat pestrý a chutný jídelníček z kvalitních surovin odborně vytvořený nutričními specialisty.

Krabičková strava pro zdravý životní styl a hubnutí v programu Pro Zdraví

Program Pro Zdraví je nejuniverzálnější a nejvíce se podobá běžnému jídelníčku. Je určen pro každého, kdo chce do svého života přinést pestřejší a zdravou stravu. Pokrmy v tomto programu nás naučí zařadit do rodinných spíží doposud přehlížené suroviny z řad luštěnin, obilovin i zeleniny. V jídelníčku jsou používány sýry s nižším obsahem tuku a libová masa či uzeniny s vysokým podílem masa, obvyklé i exotické produkty. Recepty tuzemské kuchyně doplňují ty z různých končin světa. Pokud je vaším cílem shodit nějaké to kilo, nebo jen zdravě jíst, tak tento program bude dobrou volbou.

Program Protein+ pro aktivní i rekreační sportovce

Není pravda, že krabičková dieta je pouze pro ty, kteří chtějí hubnout. Využívají ji také všichni, kteří chtějí nabrat svalovou hmotu. Program Protein+ je navržený speciálně pro osoby provozující silový trénink. Optimální stravou a cvičením tak dosáhnete nejefektivnějších výsledků. Nezapomínejte až 80 % úspěchu spočívá právě ve stravě. Podíl základních hodnot živin je u tohoto programu rozvržen na 30-35 % bílkovin, 30 % tuků a 40 % sacharidů. Celý jídelníček je sestaven tak, aby zajistil potřebnou energii a dostatek bílkovin nejen pro nárůst svalové hmoty, ale i jejich patřičnou regeneraci.

Další články

Načítám