Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka, skladatelka a výtvarnice, nominovaná hned dvakrát za nejlepší filmovou hudbu díky snímkům Nevinnost a 8 hlav šílenství na Českého lva, Vladivojna La Chia má za sebou těžký úraz hlavy.

Vladivojna, vlastním jménem Klára Kozielová, vyděsila svoje fanoušky fotografií z nemocnice, kde je napojená na přístroje a má obličej plný modřin. "30.12. jsem spadla ze schodů a přivodila si vážný úraz hlavy. Šest dní na jipce mě dostalo z nejhoršího, ale v rámci úspěšné rekonvalescence se musím na několik týdnů až měsíců stáhnout z veřejného prostoru," rozloučila se na čas se sociálními sítěmi zpěvačka.

Vladivojna v rámci své tvorby prožila úspěšný rok. "Rok 2020 byl ve znamení naprostých změn, zvratů a neměl vůbec žádný střed. Jeden extrém vystřídal druhý extrém," shrnula ještě před svátky.

Mimo jiné vydala svůj první vinyl Hrdinům naší doby, složila hudbu k divadelnímu představení Dům Bernardy Alby, dokončila svou první operu - neoperu Šípková Lulu, která měla mít premiéru v květnu. V létě byla součástí světelně-tanečně-hudebních performancí v rámci interaktivních výstav Light Underground a také měla speciální koncerty ve středověkých prostorách Domu u Kamenného zvonu. Složila hudbu k další audioknize, měla i svůj pořad Dada na Českém rozhlase a složila téměř celé nové album.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám