Hlavní obsah
Článek

Před dvěma lety si houslový virtuos Jaroslav Svěcený prošel nejtěžším obdobím v životě. Pracovní nasazení vedlo k tomu, že neměl příliš čas na svou rodinu a jeho třicetileté manželství se náhle rozpadlo. Následně přišly i zdravotní problémy, které s příliš vysokým pracovním tempem dlouho přehlížel.

O svým problémech, kvůli kterým zkolaboval a skončil v královéhradecké nemocnici na 3 měsíce, nyní promluvil v pořadu 13. komnata.

„Byl jsem psychicky hodně na dně, housle mi v ten moment zachránily život,“ svěřil se hudebník. „Člověk, jakmile intenzivně pracuje, přestává vnímat vztahy kolem sebe. Měl jsem pocit, že pomáhám druhým, dělám to pro druhé, ale nebyl jsem s nimi. Absolvoval jsem rozvod, zdravotně jsem na tom nebyl dobře ani psychicky,“ svěřil se Svěcený, který nakonec skončil v nemocnici.

„Moc jsem nevnímal sám sebe, na své zdraví jsem kašlal, začal jsem mít problém s prostatou,“ svěřil se houslista s tím, že své zdravotní problémy přecházel. Jel pořád na plný plyn a následně skončil na operačním sále. V lednu 2019 podstoupil náročnou operaci, ta se zdařila, ale kvůli celkovému oslabení nemohl po chirurgickém zákroku ani zvednout housle.

„Měl jsem veliké bolesti, klepaly se mi ruce, nemohl jsem hrát. Měl jsem problém sám se sebou, nahodit svou psychiku a vrátit se zpátky,“ svěřil Svěcený s tím, že vše vyústilo v to, že potřeboval odbornou pomoc a začal se léčit na psychiatrii.

Jeho lékař zjistil, že záchranou pro hudebníka budou housle, a tak začal v prostorách nemocnice pravidelně cvičit. Postupně se mu začalo opět dařit a pomalu se zpět vrátil se své práci, kterou miluje. Co dalšího o svém kolapsu a cestě zpět řekl, uvidíte v pořadu 13. komnata, který uvede Česká televize 8. ledna večer.

Reklama

Další články

Načítám