Hlavní obsah
Článek

Václav Staněk patří ve svých dvaadvaceti letech k nejmladším českým milionářům. Vlastní několik firem vyrábějících obuv, kožené zboží a doplňky, nábytek nebo spodní prádlo. Podnikat začal už jako osmnáctiletý poté, co musel ze zdravotních důvodů skončit s rozjetou sportovní kariérou.

Jako junior Staněk Česko reprezentoval v atletice, je čtyřnásobným mistrem republiky. „Jeden den jsem přebíral cenu pro nejlepšího sportovce Zlínského kraje a den nato přišel konec kariéry, diagnostikovali mi cukrovku,“ svěřil mladý podnikatel.

Svou energii se proto rozhodl vložit jinam.

„Jsem cílevědomý. Vždycky jsem chtěl vyhrávat, být dnes lepší než já sám včera. Drží mě touha po posunu a po tom mít vytyčené cíle. Odmalička jsem je zvyšoval. Ať už šlo o známky ve škole nebo rekordy v atletice. K takovým cílům jsem se upínal a dařilo se mi je plnit,“ říká k cestě za úspěchy.

Staněk je jedním z podnikatelů, kteří se zapojili do reality show Milionář mezi námi (diváci ji mohou vídat v pátek na Primě). V rámci té se na týden vydal do Kyjova, kde pracoval jako dobrovolník v Lize vozíčkářů nebo v terapeutické skupině Krok, která pomáhá drogově závislým.

Jako ostatní účastníci spal na ubytovně a v kapse měl 550 korun na týden, což bylo náročné hlavně vzhledem k jeho nemoci. „Za 550 korun si toho moc nekoupíte. Bylo to hodně o zelenině, nejlevnějších uzeninách a sýrech. V běžném životě bych to asi nezvládl,“ dodal Staněk.

Související témata:
Václav Staněk

Reklama

Další články

Načítám