Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelingový svět o Vánocích zasáhla zpráva o smrti Stelly Tennant, úspěšné a populární modelky a múzy světových návrhářů. Zemřela 22. prosince, pět dnů po svých padesátých narozeninách. Britský deník The Daily Telegraph nyní uvedl, že modelka spáchala sebevraždu.

„Stelle se už nějaký čas nedařilo dobře. Vzbuzuje v nás obrovský smutek a zoufalství, že navzdory lásce jejích nejbližších se cítila neschopná pokračovat. V zármutku nad ztrátou Stelly rodina opakuje prosbu o respektování soukromí,“ cituje list mluvčího. Rodina podle zdroje listu cítila potřebu šířit povědomí o důležitosti péče o psychické zdraví.

„Byla to úžasná žena, inspirace pro nás všechny. Bude nám velmi chybět,“ uvedla rodina v prohlášení o skonu modelky, jež patřila k nejslavnějším své generace.

Objevila se v magazínech jako Vogue, Numero nebo Harper´s Bazaar, pracovala pro značky Chanel, Vivienne Westwood, Burberry, Calvin Klein nebo Hermès. Byla považována za jednu z múz Karla Lagerfelda. Do současnosti se pravidelně účastnila prestižních módních přehlídek.

Tennant byla manželkou francouzského fotografa Davida Lasneta, měli spolu čtyři děti.

Reklama

Další články

Načítám