Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdá se to neuvěřitelné, ale Diane Keaton oslavila půlkulaté narozeniny. Hollywoodské filmové legendě je 75 let a už půlstoletí nás baví svou módní hrou.

Herečka si od začátku své kariéry v sedmdesátých letech pěstuje nadčasový vzhled. Diane skrývá nohy pod objemnými a nadýchanými sukněmi, miluje široké pásky, kůži už od mládí kryje pod roláky, dlouhé rukávy a kamaše a rukavičky nosí i v parném létě.

Milovnici minimalismu jen málokdy uvidíte jinak než v černé, šedé, béžové a bílé barvě, a i když její barevná paleta zůstává velmi skromná, vzhled je svěží a dramatický. „Móda mě neskutečně bavila už jako mladou dívku,“ prozradila v jednom z rozhovorů Keaton, která si zpočátku své modely musela vyrábět svépomocí: „Vybíraly jsme s mámou výrazné vzory látek, pak jsem jí řekla, jak to chci, a ona mi to ušila.“

Po červeném koberci na udílení nejrůznějších filmových cen ji nikdy neuvidíte v tuctové velké večerní. Spíš než korzetové šaty volí Keaton oblek v pánském stylu, jak se tomu stalo například na Oscarech v roce 2004. Tehdy zářila ve fraku, buřince a kravatě od Ralpha Laurena.

V Hollywoodu byste nenašli jinou herečku, které se daří uplatnit nezvyklý styl oblékání i ve svých rolích. Vše to začalo její postavou Annie Hall z roku 1978 a od té doby svůj ikonický styl jen vybrušuje. Děkujme jí za to, že zůstává stále svá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám