Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již od útlého věku trávila Martina Marková, známá ze soutěže StarDance, všechen svůj čas na tanečním parketu. Spolu se svým bratrem Tomášem se jako sourozenecká taneční dvojice dostali brzy na výsluní. Patřili ke špičce latinskoamerických tanečníků u nás.

V roce 2006 se tehdy čtrnáctiletá Martina spolu se šestnáctiletým bratrem Tomášem stali protagonisty dokumentárního cyklu Nehasit! Hořím. Režisérka Hana Pinkavová zaznamenala příběh o jejich talentu a dřině, kdy se pod vedením ambiciózního táty dostali na výsluní. Martina však neustálý tlak nevydržela a pár se po 10 letech rozpadl. V novém dokumentu Ještě hořím? se rozpovídala o své životní cestě.

„Dostala jsem úžasné nabídky od světových partnerů na neskutečné úrovni,“ svěřila Martina, která za svým novým tanečním partnerem odjela do Polska. „Trénovala jsem s nejlepšími trenéry na světě. Dosáhla jsem toho nejvyššího stupně, kterého lze v tanečním světě dosáhnout,“ vyprávěla Martina s tím, že její taneční partner Přemek byl o několik let starší a s náročným životem tanečníka chtěl skončit dřív než ona.

„Naše cesty se přirozeně rozešly. Od Přemka jsem se odstěhovala a pak mi došlo, že nemám kam jít. Ty nejhorší chvíle, které jsem si tam prožila, kdy jsem neměla na benzín, spala v autě a neměla jsem nic, byly úžasné v tom, že mě změnily tak, aby se to už nikdy nestalo,“ uvedla v novém dokumentu, který Česká televize odvysílá 7. ledna večer na artovém programu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám