Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká televize minulý týden uvedla novou sérii vyprávějící o životě spisovatelky Boženy Němcové. Ve čtyřech televizních filmech se v hlavní roli vystřídají Anna Kameníková a Anna Geislerová. Z první jmenované, která hraje spisovatelčino mladší já, jsou diváci nadšení.

Na Kameníkovou při natáčení Boženy čekalo také několik odvážných scén, seriál Němcovou zachycuje nejen jako spisovatelku a osobnost literárního světa, ale hlavně jako ženu se všemi jejími touhami, ať už profesními, či osobními. „Je to nevšední a nepříjemné, ale pokud je herecký partner citlivý a empatický, tak se to dá přežít,“ říká o natáčení milostných záběrů Kameníková.

Partnery jí byli Jan Hájek, představitel Jana Němce, a především Jan Nedbal, který ztvárnil milence Němcové, básníka Václava Bolemíra Nebeského.

„Myslím si ale, že tyto scény jsou v minisérii nutné a mají svůj význam, protože i milostný život byl velkou a důležitou součástí spisovatelčina života. Ve filmech nemusí být jen scény, které podávají informace, ale i ty které navozují pocit. Což je přesně smyslem záběrů tohoto typu,“ míní herečka.

Kameníková kvitovala, že v otázce míry odhalenosti našla shodu s režisérkou Lenkou Wimmerovou. „V Boženě je hned několik milostných scén. S paní režisérkou jsme se ale nakonec domluvily, že z intimních částí mého těla nejde moc vidět. Probíraly jsme i to, jak se na to dívám já. Cítily jsme to ale stejně,“ dodala Kameníková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám