Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Milena Asmanová (†90), která v neděli zemřela, byla nejen vynikající divadelní herečkou, ale i pedagožkou. Pod jejím vedením se hereckému řemeslu učili například Michal Kavalčík, Milan Kačmarčík či Tereza Bebarová, jež hrála v nekonečném seriálu Ulice a moderovala pořad Peče celá země.

Bebarová na Asmanovou vzpomíná jako na přísnou učitelku, která ji hodně naučila. „Milena Asmanová mě naučila hrát divadlo. Byla mou profesorkou na ostravské konzervatoři, a i když to s ní byla občas tvrdá škola, vděčím jí za to, že mě na hereckou profesi dobře připravila. Herectví pro ni bylo poslání a podřídila mu celý svůj život,“ řekla Super.cz Bebarová, která na svou učitelku nedala dopustit.

„Dokázala k nám, svým studentům, být přísná i kritická a zároveň přátelská a ochranitelská. Prožili jsme toho s ní hodně, včetně spousty realizovaných školních představení, která byla v její režii a troufám si říct, na velmi slušné, profesionální úrovni.“

Přísné měřítko prý Asmanová neměla jen ke svým studentům, ale i sama k sobě.

„Nesnášela lajdáctví, nedochvilnost, nepřipravenost a dovedla být nekompromisní. Stejné nároky ale měla i sama na sebe. Jsem ráda, že jsem ji mohla před dvěma lety ještě vidět na jejích 88. narozeninách a za vše jí poděkovat,“ dodala Bebarová.

Asmanová byla divákům známá také coby Karolina v seriálu Kamenný řád z roku 1975. Zahrála si ale také v mnoha dalších inscenacích a seriálech jako například U nás doma, Kočár pro princeznu či Třicet panen a Pythagoras. Naposledy se v menší roli představila v seriálu Policie Modrava.

Reklama

Další články

Načítám