Hlavní obsah
Článek

Anabel Sharma (49) z Británie byla v říjnu hospitalizována společně s maminkou Mariou Rico (†76) poté, co se nakazily koronavirem. Obě skončily v nemocnici na přístrojích, Maria však bohužel boj se zákeřným virem prohrála. Anabel se nyní podělila o poslední snímek s maminkou, který dojal lidi po celém světě.

Hrůzu nahánějící fotka zachycuje obě ženy napojené na přístrojích, jak se drží za ruce. Byla pořízena v posledních 24 hodinách Mariina života. Ochotný nemocniční personál zařídil, aby byly příbuzné umístěny vedle sebe a Anabel tak mohla být matce v posledních chvílích života oporou.

O snímek se podělila, aby varovala lidi před virem. „Rychlost, jakou se v naší rodině covid-19 rozšířil, byla neskutečná,“ prozradila Daily Mirroru s tím, že nákazu přinesl ze školy její dvanáctiletý syn Isaac.

„Pokud uvažujete nad tím, že porušíte opatření, apeluji na vás, abyste si představili, jaké je být v mojí kůži. Přemýšlejte nad tím, jaké je pozorovat vlastní matku umírat, nebo když vám řeknou, že možná nepřežijete.“

„Když nás s matkou odvezli na JIP, potřebovaly jsme obě dýchací přístroje, ale ty nebyly k dispozici,“ popsala ve facebookové skupině Humans of Covid-19. „Dostaly jsme lůžka jenom proto, že čtyři pacienti zrovna zemřeli. Měla jsem na hlavě plastovou tubu, která mi vháněla kyslík do plic 24/7 po čtyři týdny.“

„Bylo to, jako když vystrčíte hlavu z auta za jízdy. Hlučné, nic jsem neviděla ani neslyšela, krmili mě otvorem po straně. Jen si to představte, čtyři týdny nonstop. Každý den jsem se ptala, jestli zemřu, nikdo neznal odpověď,“ popsala svá muka.

S její maminkou mohla být v posledních chvílích i sestra Anabel, Anabel sama se však kvůli svému stavu nemohla účastnit ani matčina pohřbu. Sledovala ho pouze pomocí live streamu.

„Navždy mi to poničilo plíce a dodnes dýchám s kyslíkem. Také mám posttraumatický syndrom, což je prý v takových případech běžné,“ popsala následky nemoci.

Stále ji provázejí dýchací potíže a noční můry. „To, před čím varují zdravotníci, je pravda. Není to jako chřipka. Lidé umírají, a pokud to přežijí jako já, už nikdy na tom nebudou jako dřív,“ dodala na závěr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám